Bediüzzaman, 51. vefat yıldönümünde anılıyor.

Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 51. yılındacçeşitli etkinlikler ve programlarla anılıyor. 20. yüzyılın en önemli maneviyat büyüklerinden olan Bediüzzaman, Hamidiye Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenecek "Bediüzzamanı Anlamak" isimli konferansta yad edilecek.

20. yüzyılın en önemli maneviyat büyüklerinden olan Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 51. vefat yıldönümü dolaysı ile 20 Mart 2011 Pazar günü İstanbul'da Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde "Bediüzzaman'ı Anlamak" isimli bir konferans düzenlendi.

Merkezi Süleymaniye'de bulunan Hamidiye Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından organize edilecek olan konferans, Beyazıd Camii İmam-Hatibi Hafız Suat Göztok Hocaefendi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile Saat 20:00'de başladı.

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz Hoca'nın konuşmacı olacağı konferansta ayrıca Şiir ve Sinevizyon sunumları gerçekleştirildi.